Blog

Blog

Egy hajóban evezünk

Egy hajóban evezünk

A cím alapján gondolom most egy kicsit filozofikus írást várnak arról, hogy a Helikon Terasz megálmodóit és a leendő tulajdonosokat milyen közös cél vezérli, milyen közös elképzelések valósulhatnak meg egy álomotthon érdekében.

„Már szépnek lenni is egészen bonyolult valami.” (Márai Sándor)

„Már szépnek lenni is egészen bonyolult valami.” (Márai Sándor)

Január 6-tól hivatalosan is kezdetét vette a farsang, az önfeledt vigadozás, a bálok, a hagyományokat őrző huncutságok időszaka. Megválasztják a bálkirálynőt, amely cím, valljuk be Hölgyeim, többeknek vágya. Persze tudunk olyan hölgyről is, aki nem hogy bálkirálynő, hanem egyenesen Magyarország és egyben Európa első szépségkirálynője lett. Egy keszthelyi lány, Simon Böske. A fiatal lány előbb a Keszthelyi Korzó Szépe, majd a Balaton Tündéreként jutott el a párizsi Miss Európa versenyig, amit meg is nyert. Mindez 1929-ben történt, amikor a világ a feje tetején állt és a keszthelyi szépség leginkább a származása miatt került középpontba, az antiszemita tüntetők nem kímélték. A szponzorok viszont ajándékokkal bombázták, ráadásul egy Balaton-parti nyaralót is felajánlottak neki. Hamar belecseppent a pezsgő irodalmi életbe: Márai mellett például Karinthy Frigyes készített interjút vele.

 

 

 

A leghálásabb vendégek

A leghálásabb vendégek

Az egyik legjobb dolog, amikor berendezkedünk új otthonunkba és először hívhatjuk meg családtagjainkat, barátainkat, hogy büszkén mutassuk meg a lakás legapróbb szegletét is. A legnagyobb mínuszokban is kituszkoljuk őket a teraszunkra, mert látniuk kell a panorámát. Sütünk, főzünk, mert az okos konyha csodáit is be kell mutatnunk, meg egyébként is, mert jó házigazdák vagyunk. Nyilván a meghívottak méltányolják igyekezetünket és remélhetőleg velünk együtt örülnek. (Aki nem örül, azt ne hívják meg legközelebb).

 

Pudingpróba

Pudingpróba

Ismerjük mindnyájan a mondást, A pudingról csak akkor tudjuk eldönteni, hogy finom-e, ha megkóstoljuk, hiszen lehet bármilyen szép és illatos, az íze a lényeg. Ugyanígy minden mást is csak akkor tudhatunk biztosan, ha már élesben is próbára tettük, a felszínes tulajdonságaitól és a kecsegtető ígéretektől megfosztva.

 

Boldog Új Évet!

Boldog Új Évet!

Beléptünk 2022-be, ami a számmisztika szerint egy harmonikus, szeretetteljes év lesz. Legyen így, de persze ehhez nekünk is kell valamit tenni.

Kezdjük ott, hogy ugye nem rontottak el szilveszterkor és újév első napján semmit? Ugye nem vitték ki a szemetet, nem teregettek ki ruhát, nem ettek halat, csirkét? Ha így tettek, akkor bajok lesznek ebben az évben. Viszont, ha lencsét főztek, az pénzt, ha csokit ettek az édes évet hoz és akit újév napján megcsókoltak, az egész évben szeretni fogja.

 

Mi van, ha itt a tél?

Mi van, ha itt a tél?

Hó és hideg, ha még jól emlékszem. Az elmúlt években csak emlékeinkben élt a tél. Mintha a november soha nem akart volna elmúlni és hónapokon át uralta az életünket a szottyos, ködös, nyirkos idő. Idén állítólag kemény tél lesz. (Az indiánok már gyűjtik a fát. Elnézést)

Okosabb a konyhám, mint én?

Okosabb a konyhám, mint én?

A Helikon Terasz 21. századi elvárásokat biztosító otthonai, az energiatakarékos, távolról vezérelhető hűtő-fűtő rendszerrel, legmodernebb és legkomfortosabb formában, fűtőtestek, beltéri egységek nélkül ösztönzőek lehetnek az új lakások tulajdonosainak, hogy még okosabbá tegyék az otthonukat. Számos kényelmi megoldást kérhetnek a beköltözők, de egyet ne felejtsenek ki, a lakás egyik központi egységét. A konyhát.

Ég a gyertya, ég

Ég a gyertya, ég

Elérkezett Advent időszaka. A 4. századig visszanyúló hagyomány a keresztény kultúrkörben a várakozás, a visszafogottság, a lecsendesedés időszaka. Napjaink rohanó világa azonban nem nagyon hagy időt a lecsendesedésre, de a várakozás érzése mindnyájunkban ott van. Várjuk a Karácsonyt. Mindenki másként. 

Iszapos sztereotípiák

Iszapos sztereotípiák

A nagyinak fáj a háta, lába és elég sok mindene a kor előrehaladtával. Lepjük meg egy gyógyfürdő beutalóval. Ismerős? Legyünk őszinték, a gyógyfürdőkről az idősebb generáció és a különböző betegségek jutnak eszünkbe, pedig, ha kicsit megnézzük a Keszthely környéki gyógyfürdők szolgáltatásait tökéletesen beilleszthetjük az „énidőnkbe”, vagy akár a családi, mi időnkbe is. 

(T)rendbe teszem az otthonom

(T)rendbe teszem az otthonom

Amikor túljutunk azon az eufórikus állapoton és tudatosul, hogy igen ez az én lakásom és olyan amire vágytam - természetközeli, kényelmes, okos, panorámás és még sorolhatnám-, állunk a nappali közepén, nézzük a Balatont és azon gondolkodunk, miként rendezzük be.

 

Keszthely, ahol négylábú barátaink is jó érzik magukat

Keszthely, ahol négylábú barátaink is jó érzik magukat

Azt mondják, hogy az otthon kutya nélkül csak egy lakás. Tudom, sokan nem osztják ezt a véleményt, de a kutyás társadalom ma már meghatározó szegmense világunknak. Négylábú barátaink bizony családtagok, sok esetben társak is. Ezért fontos arról is beszélni, hogy hova érdemes költözni, ha szeretnénk, hogy az eb és a gazdi is jól érezzék magukat. 

Ha lúd, legyen kövér

Ha lúd, legyen kövér

Mindenki ismeri ezt a szólást, de a jelentését is? Nagyon egyszerű. Ha valamit csinálunk, azt csináljuk teljes odaadással és fejezzük is be. Nos, így vagyunk mi a Helikon Terasszal. Egyik kitétel sem hiányozhat. Azt is szokták mondani, hogy az első házat az ellenségünknek, a másodikat a barátainknak és a harmadikat magunknak építjük. A tervezők és mi, a beruházók jelentős szakmai múlttal rendelkezünk, tehát e Helikon Terasz olyan, mint ha magunknak építenénk. Befektetésnek, saját otthonnak, vagy nyaralónak is tökéletes választás ha egy panorámás lakást szeretne Keszthely vízpartján. 

Ajánlatkérés