Blog

Iszapos sztereotípiák2021-11-23

A nagyinak fáj a háta, lába és elég sok mindene a kor előrehaladtával. Lepjük meg egy gyógyfürdő beutalóval. Ismerős? Legyünk őszinték, a gyógyfürdőkről az idősebb generáció és a különböző betegségek jutnak eszünkbe, pedig, ha kicsit megnézzük a Keszthely környéki gyógyfürdők szolgáltatásait tökéletesen beilleszthetjük az „énidőnkbe”, vagy akár a családi, mi időnkbe is. 

Megfizethetetlen, hogy nyáron a lakásunktól 90 másodperc alatt már a Balaton partján pihenhetünk, de ez most nem az az évszak. Persze a Balaton ott marad és sétálgathatunk télen is. Érdemes azonban a környéken is körülnézni. Ott van Hévíz és a tófürdő. A tó egy egészen egyedülálló természeti képződmény. A több mint négy hektár területű tóba napi 38 ezer liter forrásvíz érkezik, ami által a tó teljes víztömege hetente kétszer kicserélődik. A víz összetétele és a medrét borító tőzegréteg miatt vitathatatlan a gyógyhatása. Nem csak a mozgásszervi betegségekre jó, de a fáradt szervezetet is feltölti energiával. Megmaradt bennem egy kép. A tóban kerek gumikon ringatóztak az idős emberek (a tóban amúgy nem szabad úszni). Kedves látvány volt, de nem az én korosztályom és mivel nem néztem jobban körül, úgy gondoltam nincs itt sok keresni valóm. Ugye, itt a sztereotípia. Nem néztem meg, hogy a Festetics fürdőházban elérhető spa és wellness szolgáltatások milyen széles körűek. Nem sorolom, próbálják ki.

A családi programokhoz Kehidakustyán remek választás. A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kicsit távolabb is körülnézhetünk, mint Zalakaros, vagy Tapolca, de egy biztos iszapoljuk be a szetereotípiákat és használjuk ki, ha ilyen csodás helyen élhetünk, mint Keszthely. Azért a nagyi menjen csak a gyógykezelésekre.

Ajánlatkérés