Blog

Boldog Új Évet!2022-01-04

Beléptünk 2022-be, ami a számmisztika szerint egy harmonikus, szeretetteljes év lesz. Legyen így, de persze ehhez nekünk is kell valamit tenni.

Kezdjük ott, hogy ugye nem rontottak el szilveszterkor és újév első napján semmit? Ugye nem vitték ki a szemetet, nem teregettek ki ruhát, nem ettek halat, csirkét? Ha így tettek, akkor bajok lesznek ebben az évben. Viszont, ha lencsét főztek, az pénzt, ha csokit ettek az édes évet hoz és akit újév napján megcsókoltak, az egész évben szeretni fogja.

 

Mennyi babona vált szokássá. Lehet, hogy nem is tudjuk miért, de szilveszterkor eszünk malacot, újév első napján lencsét. Ez olyan már, mint a karácsonyi halászlé.

Azt egyébként tudták, hogy a szilveszter sokáig nem december 31-ére esett?  Volt idő, mikor december 24-én ünnepelték, de előfordult az is, hogy Vízkeresztkor, azaz január 6-án tartották. Csak néhány évszázada, 1691 óta tartjuk az óév búcsúztatását december 31-én, I. Szent Szilveszter pápa halála napján. Igaz, ő már 335-ben elhunyt. Kellett várni pár évet.

Évbúcsúztató és évköszöntő ünnepek már az ókori Egyiptomban és Mezopotámiában is voltak. Zajosak, kolompolással szellemeket űzők. Vajon amikor az egész város tűzijátékozik, tudják az emberek, hogy ősi rítust követve, szellemeket zavarnak el?

Mi a helyzet a fogadalmakkal?  Gondolom azt mindenki tudja, hogy nem a naptári napok változása teszi mássá az életünket? Mark Griffith, a Nottingham Trent University professzora a viselkedéses függőségek szakterületével foglalkozik. Kutatásai és tapasztalatai alapján az eredményes fogadalmak titka az életmódváltás. Leszokhatunk a cigiről, elkezdhetünk sportolni, csak reálisak legyenek a célkitűzéseink. Szerinte csak egy célt tűzzünk ki magunk elé és annak megvalósításán dolgozzunk.

Lehet ez egy nagy cél is, mint egy költözés, vagy az első saját otthon. 

Szívből kívánjuk Önöknek, hogy, ha el is rontották az év végi, év eleji szokásokat, legyen egy nagyon jó évük harmóniában, szeretetben és teljesüljön akár a legnagyobb vágyuk is.

Boldog új évet !

 

Ajánlatkérés