Blog

(T)rendbe teszem az otthonom2021-11-15

Amikor túljutunk azon az eufórikus állapoton és tudatosul, hogy igen ez az én lakásom és olyan amire vágytam - természetközeli, kényelmes, okos, panorámás és még sorolhatnám-, állunk a nappali közepén, nézzük a Balatont és azon gondolkodunk, miként rendezzük be.

 

A környezet adja magát. Letisztult stílus, a természet ihlette színek, abból is inkább a pasztell, inkább a minimál felé hajló bútorok és kiegészítők. Természetesen a világ és életvitelünk, hol kényszerű, hol csak a mindennapokhoz igazodó változásaival a stílus is változik. Hódít az organikus minimál, ahol a formák lágyulnak, nagy hangsúlyt kapnak a természetes anyagok. Megjelennek a föld színek, a natúr, a barna, a környezettudatos megoldások találkoznak az esztétikával. Csodálatosan berendezett tereket láthatunk belső építész stúdiók, vagy magazinok oldalain, de illeszthetőek-e mindennapjaink világába?

A gyereket pont nem érdekli az aktuális trend. Ő színes szobát szeretne. Ennek sincs akadálya, hiszen a meleg pasztell árnyalatok egy jól megválasztott erőteljes színnel, biztosíthatja a nyugodtságot, melegséget, harmóniát teremtve az energikus világgal. A tervezők a semleges színekhez ilyen esetben a színes bútorokat, vagy csak egy adott falfelület színezését ajánlják.

Na, de mi van akkor, ha egy idősebb házaspár dönt úgy, hogy új otthont keres? A gyerekek kirepültek, ők már nyugalomra vágynak. Szeretnének teljesen új hangulatú otthonban élni, de mi lesz a kedvenc olvasólámpával, a kedvenc fotellel, az üknagypapától örökölt festménnyel, vagy azzal a szép kis rózsás bonbonierrel? Nem kell megválni tőlük. Az eklektika is trendi. A különböző stílusok ízléses keverése izgalmas játék. A letisztult minimalista térbe helyezett karakteres darabok új életre kelnek és egy harmonikus élettért ígérnek.

Ezek most a trendek, de, ha ránk hallgatnak, úgy rendezik be a lakásukat, ahogy szeretnék. A lényeg, hogy otthon érezzék magukat, mert „Boldog az, aki otthon boldog.” (Lev Tolsztoj)

Ajánlatkérés