Blog

Okosabb a konyhám, mint én? 2021-12-02

A Helikon Terasz 21. századi elvárásokat biztosító otthonai, az energiatakarékos, távolról vezérelhető hűtő-fűtő rendszerrel, legmodernebb és legkomfortosabb formában, fűtőtestek, beltéri egységek nélkül ösztönzőek lehetnek az új lakások tulajdonosainak, hogy még okosabbá tegyék az otthonukat. Számos kényelmi megoldást kérhetnek a beköltözők, de egyet ne felejtsenek ki, a lakás egyik központi egységét. A konyhát.

Az okos konyhák azoknak is könnyebbé teszik az életüket akik szeretnek főzni és azoknak is, akik nem. Na, de mitől okos a konyha? Ne reménykedjenek, nem főzi meg helyettünk a vacsorát. Vagy mégis? Szeretnénk enni egy jó steaket. Ezt azért nem olyan egyszerű tökéletesen elkészíteni, kivéve, ha segít a mesterséges intelligencia, mint a Miele TempControl és CookAssist funkciókkal rendelkező indukciós főzőlapjai. A CookAssist alkalmazással lépésről lépésre végig vezetik a felhasználót a sütési folyamaton. Az okostelefonon már a serpenyő felhevítésétől kezdve követhető a sütés. A kívánt hőmérséklet elérésekor jelzi, hogy helyezzük a húst a serpenyőbe. A további lépésekhez, például ahhoz, hogy mikor kell megfordítani a steaket, csak az applikációt kell figyelni A CookAssist funkció az ideális hőmérsékletet nem csak egyszerűen a serpenyő alján méri, hanem egy komplex algoritmussal számítja ki és így továbbítja azt az okostelefonra. Ezt még fokozhatjuk a sütőbe épített kamerával. A sütő kamerája és a mesterséges intelligencia felismeri, hogy a felhasználó milyen ételt helyez a sütőbe. A felismert ételek számának folyamatos bővítésével jelentősen leegyszerűsítik a sütés előkészítését, segítségükkel már nem kell a megfelelő beállítások vagy programok után kutatni. Az alkalmazás egy öntanuló rendszer, kiértékeli az újonnan készített receptjeink fotóit is, amellyel folyamatosan javítja a felismerés pontosságát.

Ez már tényleg a csúcs okos konyha, de vannak ennél kevésbé futurisztikus megoldások is. Nem luxus ma már, hogy a konyhai eszközökben az automatikus programokat, a fenntartható, energia- és víztakarékos működést és az okos használati opciókat keressük. A konyhai készülékeknél az első szempontok között szerepel egyrészt, hogy megbízható márka álljon a termék mögött, és kiemelten fontosak az olyan termék tulajdonságok is, mint a dizájn, a magas minőség és a hosszú távon fenntartható magas teljesítmény, legyen szó sütőről, hűtőről, vagy akár egy párolóról. Zárójelben jegyzem meg, hogy a gőzpárolóval való ételkészítés nálunk még nem annyira elterjedt, pedig nagyon egészséges ételek készíthetőek, gyorsan, okosan. A Miele gőzpárolóval még a szuvidálás technológiája is beköltözik a professzionális konyhákból az igényes háztartásokba.

Válasszanak okosan konyhát. Jó étvágyat!

Ajánlatkérés