Blog

Pudingpróba2022-01-07

Ismerjük mindnyájan a mondást, A pudingról csak akkor tudjuk eldönteni, hogy finom-e, ha megkóstoljuk, hiszen lehet bármilyen szép és illatos, az íze a lényeg. Ugyanígy minden mást is csak akkor tudhatunk biztosan, ha már élesben is próbára tettük, a felszínes tulajdonságaitól és a kecsegtető ígéretektől megfosztva.

 

Ez jutott eszembe, miközben már többször írtunk arról, hogy milyen is a Balatonon élni. Idén ahelyett, vagy amellett, hogy síelni, wellnessezni mennének, próbálják ki 2 hétre a téli Balatont. Próbálják ki milyen télen a tónál lakni. Keszthelyen és környékén számos lehetőség van téli szálláshelyre, akár egy borászatnál is. 

Ez idő alatt bepillanthatnak Keszthely városának életébe, túrázhatnak, beülhetnek egy hangulatos cukrászdába, akár a Balaton nyugati részének legjobb cukrászdájába, a keszthelyi Tulipán kávéházba, vagy, ha kirándultak a Szépkilátóhoz, a gyenesdiási Mónisütit ki ne hagyják, ahol még forró, téli fűszeres szörp is kapható. Élvezzék a téli piacok hangulatát, vegyenek részt kulturális programokon, nézzék meg a Festetics Kastélymúzeum kiállításait, nézzenek kirakatokat, sétáljanak el egy óvodához, iskolához és beszélgessenek. Ne csak egymással, hanem az ott élőkkel. Higgyék el, nem csak feltöltődve mennek haza a Balaton csodálatos téli világából, hanem megerősítheti döntésüket, hogy valóban Keszthelyen szeretnének élni.

Az általam nagyon tisztelt Csányi Vilmos mondta: „Az embernek van egy biológiai adottsága, van egy kultúra, ami körülveszi, és ez naponta a személyiségéhez hozzáad döntéseket, jó emléket, rossz emléket. Ez a belső tartalom amíg él, nő, és ez befolyásolja valójában a döntéseket. Az ember csak azt hiszi, hogy ő mindentől függetlenül, hirtelen hoz egy jó vagy rossz döntést. A fenét! Az ember egész élete mögötte dönt valamiről így vagy úgy.”

Kívánom, hogy szép emlékeket adjon hozzá a személyiségükhöz a téli Balaton és segítse Önöket a jó  döntésben.

fotó: Keszthely télen ( forrás: likeBalaton)

 

Ajánlatkérés