Blog

Mi van, ha itt a tél? 2021-12-09

Hó és hideg, ha még jól emlékszem. Az elmúlt években csak emlékeinkben élt a tél. Mintha a november soha nem akart volna elmúlni és hónapokon át uralta az életünket a szottyos, ködös, nyirkos idő. Idén állítólag kemény tél lesz. (Az indiánok már gyűjtik a fát. Elnézést)

Tehát vegyük elő a korcsolyát, a sílécet, a szánkót, mert a télben talán ezek a legjobb dolgok.

Mi sem természetesebb, hogy a Balaton partján élve árgus szemekkel figyeljük, mikor fagy be a tó, mikor mehetünk rá biztonsággal. A jó hírem az, hogy Keszthelyen nem kell erre várnunk, hiszen a móló előtt egy 314 négyzetméteres műjégpályát alakítottak ki, igaz itt egyszerre legfeljebb 45 korcsolyázó körözhet.

Ha nem jut hely a keszthelyi pályán, akkor se keseredjünk el, hiszen a 14 km-re lévő Szigligeten is működik műjégpálya. Aztán egyszer csak befagy a Balaton is és azért az az igazi.

 

Jó lenne elmenni Eplénybe is a sípályára (kb.1 óra az út), de nem ártana, ha tudnánk síelni. A lehetőség helyben adatik meg. Az Aktív Magyarország Program keretei közt 2021 novemberéig négy új sítanpálya épült Magyarországon melyek közül az egyik helyszín Keszthely. A Program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, melyeken a lakóhelyünkhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatunk meg síelni vagy snowboardozni. A tanpályák szélessége eléri a minimum 10 métert, hosszúságuk pedig a minimum 45 métert, továbbá felvonóval és pályavilágítással és kiszolgáló épülettel rendelkeznek.

 

Hol szánkózzunk? Nézzenek szét a környéken, elvégre hegyek vesznek körül.

 

Nem utolsó sorban pedig élvezzük a kényelmes lakásunkat, hiszen: 

„A tél a kényelem, a jó ételek, a melegség, a barátságos kéz érintése és a tűz melletti beszélgetések ideje: otthon vagy.” (Edith Sitwell)

 

kép forrása: Monitormagazin

Ajánlatkérés