Warum Keszthely?

AA+ kiemelkedően nagy energiahatékonyságú besorolás,
minimális rezsiköltségek
Elkészült

Warum Keszthely?

Keszthely méltán a Balaton zöld csücske és történelmi fővárosa is egyben. Számtalan potenciál rejlik, befektetések, nagyléptékű fejlesztéseken túl is, turisztikai, kulturális, gasztronómiai, vagy szabadidős lehetőségek és célpontok garmada érhető el akár gyalog, akár autóval néhány 10 perc alatt.

Mindez a rohamos úthálózati és reptér fejlesztésnek köszönhetően ugrásszerűen javul tovább a következő években.

A Helikon Terasz tökéletes döntés azok számára, akik a Balaton parton növekedési potenciállal rendelkező, befektetési céllal keresnek ingatlant, eladó lakást. Keszthelyen olyan nagyívű fejlesztések indultak el, mint a teljes partszakasz, strandok és sétányok megújítása, lakóingatlanok és szálloda fejlesztések.

A város turisztikai vonzerejét történelmén, kultúráján, varázslatos belvárosán és parkjain kívül, Keszthely és környéke számos egész évben elérhető programlehetősége adja – Hévíz és más gyógyfürdők, Balaton-felvidéki Nemzeti Park csodái, Tavasbarlang, Kis-Balaton élővilága madárlesei, bivalyrezervátuma, számos más állat- és élménypark, Zalaszántói buddhista sztupa, számos várrom, Balaton egyik legzöldebb partvidéke, múzeumok, kiállítások.

 

Mi mindent fedezhet fel a környéken?

Keszthely belvárosa és szűk kis utcácskái, éttermei, kávézói, múzeumai, kiállításai már önmagában is felfedezésre csábítanak. De a környék több hónapos vagy akár folyamatos itt tartózkodás mellett is elég programot és élményt kínál.

 

A Balaton fővárosa

Keszthely – történelmi és zöld

A már korábban megújult belváros a patinás Keszthely régi fényét adja vissza kellemes belvárosával, meghitt utcácskáival, díszkivilágítású a parti sétánnyal, megújult a mólójával, mely tovább folytatódik a Hullám és Balaton szálló műemlék épületének felújításával is. Fontos eleme az új fesztiválterület létrehozása is, amely alkalmas szabadtéri programok befogadására. Keszthely elindult azon az úton, amelynek során hamarosan elérheti a „Balaton fővárosa” címet.

Festetics kastély és Pálmaház

A Festetics kastély és park alap:
Magyarország harmadik legnagyobb és legszebben felújított kastélya akár éjszakai gyertyafényben is bejárható. De ha igazán egzotikus helyet keres a városban, az is megtalálható itt: a Pálmaház és Madárpark a Festetics kastély egyik legizgalmasabb látványossága.

Nem túlzás a keszthelyi trópusokat emlegetni, hiszen a Pálmaház egzotikus növényeivel a királyi és főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi a Tahititől Floridáig összegyűjtött legszebb fajták bemutatásával.

Keszthely – télen-nyáron
Vizes élmények

A Helikon Terasztól a Balaton gyalog mindössze 90 másodperc, de a tulajdonosok a lakópark panoráma medencéjét és panorámás lebegő szaunáját is élvezhetik.

A régió termálvizekben is nagyon gazdag, amik egész évben élvezhetők. A hévízi, kehidakustányi, zalakarosi, zalaszentgróti, a gelsei és a zalaegerszegi fürdők is 10-20-30 percen en belül elérhetők.

Várak, romok gyönyörű kilátással

A hegycsúcsokon még romjaikban is büszkén álló egykori várak sokat megélt viharos évszázadok néma tanúi. Szigliget, Csobánc, Rezi, Tátika és az új életre keltett Sümegi vár szinte mindegyikéhez fűződik valamilyen monda, legenda. Falaikról festői kilátás nyílik a környező hegyekre vagy éppen a Balatonra.

Kirándulások a Balaton északi partján

Balaton-felvidéki Nemzeti Park felnőtteknek és gyerekeknek is rengeteg izgalmat kínál minden évszakban. Közelről figyelhetjük meg a Kis-Balaton madárvilágát, és a bivalyok mindennapjait Kápolnapusztán. Csónakázhatunk a Tapolcai-tavasbarlang valószínűtlenül kék vizén, miközben megidézzük Ötvös Csöpi Elvarázsolt dollárjának világát. A lakóparktól alig félórás kirándulással elérhetjük Badacsonyt, és megnézhetjük a bazaltorgonákat a Szent György-hegyen.

Keszthely története és a Festeticsek

Keszthely sokat köszönhet a Festeticseknek: a család alapította például a város kórházát, színházat, az ország első Gazdasági Tanintézetét. Az első világháborúig töretlen volt az idegenforgalom fejlődése, a hévízi termáltó környéke még nem épült ki, és a hévízi vendégek többsége Keszthelyen szállt meg. Új szállodák és vendéglők nyíltak, új villaépületek épültek.
A Fő teret sétatérré alakították, elkészült az "Uránia" színház a kastély mellett felépült a Balatoni Múzeum neobarokk épülete. A város keleti és déli részén újabb területeket parcelláztak, ahol rövidesen megindult a modern nyaralók építése.

2002-ben megnyílt a Balaton Színház és Kongresszusi Központ. Eredeti formáját nyerte vissza a szigetfürdő, és vitorláskikötő épült a "Libáson".

Ajánlatkérés