About us

About us

Filozófiánk

„A tervezéskor elsődleges szempontunk a Balatonnal való összhang volt. Arra törekedtünk, hogy minden lakásból élvezhető legyen a balatoni panoráma és az a csodálatosan zöld környezet, ami körülöleli az egész ingatlant. A koncepciónk az volt, hogy ne nagy épülettömböt helyezzünk el, hanem változatosan szellősen, egymástól elcsúsztatott kisebb épületeket álmodtunk, amelyek illeszkednek, sőt együtt élnek a vízparttal és a zöld környezettel, mellette lévő erdővel. Ezt a koncepciót követte az a megoldás is, hogy a mai igényeknek megfelelően nagy méretű garázst az épületeket körülvevő zöld park alá terveztük – így az autók rejtve, biztonságban és árnyékban parkolhatnak.”
Födelmesi Tamás

A Helikon Terasz tervezőpárosának mindkét tagja a Balaton parton született, a tó környékén dolgozik és él ma is.

„Lokálpatriótaként fontos számunkra, hogy olyan épített környezetet álmodjunk a tó partjára, ami összhangban van a Balatonnal, helyi értékekkel, mindenki számára befogadható és élvezhető, úgy értékteremtő, hogy megőrzi annak természet közeliségét és báját, és mindannyian büszkék lehetünk rá.”
Riedl Tamás

A Tervezők

A Helikon Terasz Földelmesi Tamás és Riedl Tamás tervezők munkája.

Földelmesi Tamás Okleveles Építész, Szerkezettervező Mérnök Településtervező Szakmérnök

Riedl Tamás Okleveles Építészmérnök, sok más munkája mellett 2013-tól Keszthelyi Polgármesteri Hivatal Főépítészeként is tevékenykedik.

Referenciáik között szerepel többek között generál tervezőként a keszthelyi Festetics Kastély Schweitzerei felújítása, a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár tervezése, a kehidakustányi Wellness Szálloda generál tervezése, tervező munkatársként a Tapolca Kórház rekonstrukció kiviteli terveinek elkészítése, generáltervezőként a Zalalövői Szabadtéri Színpad megtervezése, a Zalakarosi Napfény szálloda Wellness egységgel való bővítése, Zalaegerszeg Megyei Kórház kiviteli tervei, a zalaegerszegi Balaton szálló engedély és kiviteli tervei, valamint számos zalaegerszegi, hévízi, szombathelyi, gyenesdiási és keszthelyi társasházak tervezése, és sok minden más. A Helikon Terasz az egyik legfrisebb projektünk, amelyben a különleges balatoni hangulatot próbáltuk becsempészni a panorámás vízparti lakásokba.

helikonterasz.hu

Beruházó

Célunk, hogy a Balaton közelében olyan lakásokat, otthonokat, nyaralókat építsünk, amelyek magas minősége és építészeti megoldásai miatt hosszú távon okoznak örömet tulajdonosaiknak és hozzájárulnak a gondtalan pihenéshez és a minőségi élethez. Ideális választás családoknak, a Balaton, a Kis-Balaton, a Balaton- felvidék és Hévíz szerelmeseinek, akik a nagyvárosoktól távol, mégis egy kulturális és szórakoztató programokkal gazdag városban, a Balaton kulturális fővárosában, Keszthelyen vágynak a kikapcsolódásra. Eladó lakásaink között mindenki megtalálja amire vágyik. A vízpart közelsége és látványa minden napot élménnyé varázsol. 

Beruházóként stabil szakmai tudással rendelkező, lendületes csapat vagyunk. Cégcsoportunkkal új épület kivitelezéseket, belsőépítészeti feladatokat, műemlékfelújításokat egyaránt hozzáértő szakmai tapasztalattal látunk el. 21 fős mérnökirodával teljeskörűen végzünk projektmenedzsment feladatokat a tervezéstől egészen a kulcsrakész átadásig, két alkalommal is elnyertük már a kivitelezői szakma legmagasabb elismeréseként az Építészeti Nívódíjat.

A vásárlói igényeket, magas szintű szakmaiságot, határidőket, költséghatékonyságot szem előtt tartva dolgozunk.

Ajánlatkérés